29 Kasım 2013

Bereketli bir yılın sonunda, hareketli bir yılsonu şirket yemeği hayal ediyorsanız…

Çalışanlarınızın bütün bir yılın yorgunluğunu üzerlerinden atması ve 2014’e taze bir başlangıç yapması için yılsonu şirket yemeğinizi unutulmaz bir geceye dönüştürmeye ne dersiniz?

Şirketinize özel bu gecede sizleri Armada Mutfağı’nın geleneksel lezzetleri ve sürprizlerle dolu bir eğlence programı bekliyor. Gecenin ritmi, Çigan müziğinin romantik melodileri, dansöz Firuze Sultan ve Fasl-ı Sultanahmet orkestrasının fasıl ve cümbüş programı ile giderek artacak. Şimdi, Armada’da hareketli bir yılsonu şirket yemeği ile 2013’ü coşkuyla uğurlama ve moralleri tazeleme zamanı…

PROGRAM

20:00 – 20:45 : Enstrümantal Nostaljik Türk ve Çigan Müziği
21:00 – 22:00 : Fasıl
22:00 – 22:30 : Dansöz Firuze Sultan
22:30 – 23:30 : Cümbüş

MENÜ

Armada Soğuk Mezeleri
Zeytinyağlı Sarma, Çerkez Tavuğu, Fasulye Pilaki, Tarama, Pancar, Beyaz Peynir,
Yoğurtlu Semizotu, Rus Salatası, Pazı Salatası, Patlıcan Salatası
Ara Sıcaklar
Pazılı Yaprak Dolma, Kalamar Tava, Filibe Köfte, Mücver, Peynirli ve Ispanaklı
Muska Böreği
Ana Yemek
Portakallı Hindi İç Pilavı
Türk Tatlıları
Mevsim Meyveleri
Limitsiz Yerli İçki

Fiyat: 125 TL Kişi Başı
Minimum 150 kişi için geçerlidir.

İletişim & Rezervasyon
Irmak Özyurt | 0212 455 44 71 | iozyurt@armadahotel.com.tr

19 Kasım 2013

Birlikte Çalıştığımız Saygıdeğer Kuruluşlara Duyuru!

DUYURU
KONU: E-Fatura Uygulaması

Çeşitli mal ve hizmetlerin alımı ve satımı konusunda iş birliği yapmakta olduğumuz saygıdeğer tüm kurum ve kuruluşlara, 19 Kasım 2013 tarihinden itibaren vergi mükellefiyetimizle ilgili işlemleri elektronik ortama taşıdığımızı ve yine bu tarihten itibaren e.Fatura uygulamasına geçtiğimizi duyururuz. 

Elektronik ortamda e.Fatura uygulamasına geçmesi zorunlu olan firmalar, 421 Sıra No'lu VUK Genel Tebliği ile belirlenmiş olup, bu firmaların listesine şu bağlantıdan erişilebilmektedir. http://www.efatura.gov.tr/efaturakayitlikullanicilar.html . Tebliğin kendisi de şu adrestedir: http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1028 .

Bildiğiniz gibi, e.Fatura uygulamasına geçen şirketlerin kendi aralarındaki faturaların da elektronik ortamda ve e.Fatura formatında olması son yasal düzenlemelerden sonra zorunlu hale gelmiştir. Bunun aksi uygulama, düzenlenen kağıt faturaların hukuken "hiç düzenlenmemiş sayılması" olup, Vergi Usul Kanunu'nun da cezai yaptırımlarına maruz kalınması sonucunu doğurmaktadır (421 s. Tebliğ, Md.5).  
"Kağıt Fatura" düzenlenmesi ise bundan böyle ancak, faturanın taraflarından biri, e.Fatura sistemine kayıtlı bir mükellef değilse mümkün ve geçerli olacak.

Bu önemli değişikliği sizinle paylaşmak istedik!

Saygılarımızla.

Armada Uluslararası Otelcilik ve İşletmecilik A.Ş.

16 Kasım 2013

Armada'da "Ivır Zıvır Tarihi Müzayedesi"…

Yarın, yani 17 Kasım 2013, Pazar günü otelimizde çok ilginç bir etkinlik var; batılıların "Ephemera" dediği, koleksiyoncular için çok önemli olabilen, geçmişten günümüze gelebilmiş kimi objeler, belgeler, kitap, harita, pul vb basılı malzeme, eski ürünler gibi şeylerin artırmayla satılacağı bir müzayede!


"Ephemera"; 2000 yılından beri Türkçe'ye de "Efemera" olarak girmiş. Vikipedi, bu konuyu hayli ayrıntılı biçimde şöyle açıklıyor:
Kelime Eski Yunanca kökenlidir ve "bir günden fazla dayanmayan" anlamına gelen "ephemeron" un çoğul şeklidir. Etimolojik olarak Eski Yunanca ephēmerón (εφημερόν) "bir gün ömrü olan Mayıs böceği" anlamına gelen bir isimdir. Bundan türetilmiş ephēmerós (εφημερός) ise "günlük" anlamını taşır. ēméros (ἡμέρος) ise "gün" anlamına gelir. Bu iki söcüğün bileşiminden türetilerek İngilizce'ye giren "ephemera" ise bu dilde kısa ömürlü şeyler, kalıcı olmayan yayınları tanımlamak için kullanılmıştır. Bu materyaller, biriktirilmek amacı ile üretilmemiş kısa ömürlü ve başlangıçta fazla değer taşımayan, ancak sonradan bazı koleksiyoncular tarafından koleksiyon malzemesi haline getirilmiş "ıvır zıvır" ürünlerin genel adıdır. Bu ürünler genellikle basılı materyalleri kapsar. Sözcük 2000 yılında Türkçe'de kullanılmaya başlamıştır.
Bu efemera ürünlerinin arasında okul diplomaları, karneler, otobüs sinema biletleri, piyango biletleri, spor toto kuponları, gazete nüshaları, tanıtım broşürleri, mektuplar, kartvizitler, lokanta menüleri, tapu senetleri, noter senetleri, banka dekontları, çikolata ve sakızlardan çıkan kartlar, sigara kâğıtları, posterler, pasaportlar, fotoğraflar, kartpostallar, düğün davetiyeleri gibi gündelik hayatın ayrıntılarını belgeleyen materyaller sayılabilir.
Bugün özel koleksiyoncular dışında büyük ulusal kütüphaneler ve müzeler de tarihin belli bir alanına ışık tutabilecek efemera koleksiyonları barındırmaktadırlar.

Saat 15.00'de Armada Otel, Preveze Salonu'nda yapılacak bu Müzayede'ye ilişkin olarak, konunun ülkemizdeki üstadı Gökhan Akçura'nın kaleminden, üslubu ve ilginç içeriği ile tadına doyum olmayan Önsöz ise şurada:
 "Ivır Zıvır Tarihi Müzayedesi'ne Önsöz"…

Not: Müzayedeye giriş serbest!

06 Kasım 2013

Hyperion Ensemble ve Dünya Tango Şampiyonları ile Unutulmaz Bir Tango Gecesi

Günümüzün tango orkestraları arasında en geniş repertuvara sahip gruplardan biri olan Hyperion Ensemble Türkiye’nin her yıl düzenlenen uluslararası tango festivali İstanbul Tango Ritual kapsamında özel bir gösteride müzik ve dans severlerle buluşacak.

Hyperion Ensemble konserinde Buenos Aires Dünya Tango Şampiyonası’nda birincilikler almış Arjantinli dansçılar da özel şovlarıyla sahne alarak izleyicilere unutulmaz bir tango gecesi yaşatacaklar.

Asıl ilgi alanlarını Astor Piazzolla repertuvarı ve klasik tango olarak tanımlayan Hyperion Ensemble, kuruldukları 1992 yılından bu yana geleneksel ve çağdaş tango müziğinde en geniş repertuvara sahip gruplardan biri haline geldi.

Orkestra üyelerini Arjantinli solist Ruben Peloni, bandoneonistler Josè Luis Betancor, Dario Polonara ve Christian Gerber’in oluşturduğu Hyperion Ensemble 20 yılı aşkın süredir dünyanın en önemli sahnelerinde 750’den fazla performansa imza attı. Topluluk, Avrupa müzik altyapısı ve Arjantinli müzisyenlerin katkısıyla iyi bir sentez oluşturmuş, Luis Stazo, Juan Josè Mosalini, Daniel Binelli, Alfredo Marcucci gibi dünyaca ünlü müzisyenlerle unutulmaz performanslar ve kayıtlar gerçekleştirmiştir.

Orkestra Avrupa'da düzenli olarak, Paris, Brüksel, Londra, Barselona, Stokholm, Atina, Torino, Roma, Floransa, Cenova ve Mantova gibi şehirlerin ünlü Tango festivallerinde yer almaktadır.

Claudio Hoffmann ve Daniel Binelli ile "Tango Metropolis", Leo Calvelli ve Eugenia ile "Conceptango", Leonardo Cuello ile "TangObsesion", Esteban Moreno ve Claudia Codega’nın Union Tanguera’sı ile "Tangovivo", Roberto Herrera ile “Tango Nuevo” gibi projeler dolayısıyla Avrupa’nın en ünlü sahnelerinde yer almış olan Hyperion Ensemble, Cristina Vilallonga, Aureliano Marin, Silvia Lallana (vokal), Franco Luciani (harmonika), Luis Bacalov (besteci ve piyanist), Cesar Angeleri (gitar) gibi solistlerle çalışmaktadır.

Hyperion Ensemble 6 Kasım’da Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek konserinde ünlü bestecilerin değişik dönem yorumlarından oluşan geniş bir repertuvar ile izleyicilere eşsiz bir gece yaşatacak.

Konserde ayrıca, Dünya Tango Şampiyonası Tango Mundial'de şampiyonlukları bulunan dünyaca ünlü dansçılar Inés Muzzopappa - Dante Sanchez, Facundo de la Cruz - Paola Sanz ve John Erban - Clarissa Sanchez Hyperion Ensemble’ın canlı müziği eşliğinde gerçekleştirecekleri dans performanslarıyla nefes kesecekler.

Tarih: 6 Kasım 2013 / Saat: 20.00
Mekan: Mustafa Kemal Kültür Merkezi Attila İlhan Salonu
Bilet Fiyatları: 45 TL (4. Kategori), 67 TL (3. Kategori), 89 TL (2. Kategori), 112 TL (1. Kategori)
Bilet Satış: biletix.com

Facebook: https://www.facebook.com/IstanbulTangoRitual
Instagram: istanbultangoritual

Bilgi için :
Tango Türk
Serdar Sungar - 0532 664 88 36
www.istangoritual.org

İstanbul Tango Ritual Hakkında:
2006 yılından bu yana TangoTürk (www.tangoturk.com) tarafından her yıl İstanbul'da düzenlenen uluslararası tango festivalidir. Tüm dünyadaki Arjantin tango severleri İstanbul’da buluşturmayı hedefleyen bu organizasyon, 7 senedir bir çok ünlü Arjantin Tango dans ve müzik sanatçısını yerli ve yabancı tango sever ile buluşturmuştur. Festivaldeki tango atölye çalışmaları Armada Otel’de düzenlenirken, katılımcıların dans ettiği ve davetli sanatçı ve orkestraların performanslarını sundukları tango geceleri; Darphane, Tophane, SUADA, Yapı Endüstri Merkezi, Tarihi Liman Lokantası, Armada Otel gibi mekanlarda gerçekleştirilmiştir. Festival web sayfasına www.istangoritual.org adresinden ulaşılabilir.

05 Kasım 2013

İstanbul Sakız Günleri - II

İlki 2011’de yapılan “İstanbul Sakız Günleri”nin ikincisi 16 Kasım’da gene Armada Otel’de yapılacak…

Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerde, en çok da komşumuz Sakız Adası’nda yetişen sakız, İstanbul’da ilk kez 2011 yılında Armada Otel’de “Lezzetname Yolcuları”, “Ah Güzel İstanbul” Derneği ve bir grup mutfak profesyoneli iş birliğiyle mercek altına alınmıştı.
      

“II. İstanbul Sakız Günleri” etkinliği, 16 Kasım 2013, Cumartesi günü gene Armada Otel’de yapılacak. Osmanlı ve günümüz mutfağında yeri olan “sakız”ın Anadolu mutfak kültüründeki yeri, botaniği, ağacı, ağacının türevleri, bitkisinin özelliği gibi bilgilerin paylaşılacağı panelden önce, katılımcılar saat 10.00’da Armada’nın restore edilmiş antik Mercedes otobüsü ile Florya Atatürk Ormanı ve Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi bahçesinde koruma altına alınan sakız ağaçlarını görmeye gidecek. Armada’da 12.30-14.00 saatleri arasında gazeteci ve yemek yazarı Nedim Atilla, Arkeolog Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uhri, Tarih Araştırmacısı Turgut Kut, Profesör Dr. Ecz. Kerim Alpınar ve Sakız Adası’ndan tv programcısı Anna Kladia’nın konuşacağı Panel’den sonra mutfak profesyonellerinin sakız ile zenginleştirdiği "Sakızlı Lezzetler" ikramı yapılacak.

Program:

10.00 - Gezi - Armada Otel’de buluşma ve antik Mercedes otobüs ile Florya Atatürk Ormanı’nda koruma altına alınanlar ile Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi bahçesinde 370 yıllık olduğu söylenen sakız ağaçlarını görmek üzere hareket. Konuşmacıların da katılacağı bu geziden sonra Armada Otel’e dönüş.

12.30 - 13.55 (Panel) Konuşmacılar:
  • Prof. Dr. Ecz. Kerim Alpınar, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi: “Sakız Ağacının Botaniği, Sakızın İçeriği ve Kullanım Alanları”
  • Anna Kladia, Sakız Adası, TV Programcısı: “Sakız Adasından Haberler”
  • Ahmet Nedim Atilla, Gazeteci (Akşam), Yemek Kültürü Araştırmacısı-Yazar: “Anadolu’da Sakız ve Sakızın Kültürü”
  • Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uhri, Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Prehistorya Ana Bilim Dalı Başkanı: “Dünyanın En Eski Meyvesi Fıstık ve Fıstıkgiller”
  • Turgut Kut, Tarih Araştırmacısı: “Sakızın Tarihçesi” 
14.00 Sakızlı Lezzetler Tadımı 

Homeros'un ünlü İlyada ve Odesa destanlarını sakız ağaçlarının gölgesinde yazdığı söyleniyor! İS 10. yüzyılda Sakız Adası’na gelen Avrupalıların, dünyaya tanıttıkları sakız, adayı hakimiyeti altına alan her uygarlık döneminde hep değerli bir bitki olarak görülmüş. Osmanlı Sarayında da büyük değer verilip sevilen sakız bitkisinin şifası, uluslar arası tıp literatürlerine geçerek kanıtlanmış. 16. yüzyılda Osmanlı hakimiyeti altına geçen Sakız Adası'nda yetişen sakızlar, İmparatorluk tekeline alınıp, dışarıda satışı yasaklanarak doğruca saraya gönderilirmiş. Sarayda çok sevilen sakızın, bir kilo altınla eşdeğer kabul edildiği biliniyor. Sakız, saray mutfağı reçetelerinde de yer alarak lezzeti zenginleştirmiş.

İlki 2011 yılında yapılan İstanbul Sakız Günleri ile ilgili bilgiler için aşağıdaki bağlantıları tıklayabilirsiniz...
http://armadahaberler.blogspot.com/2011/11/armadada-istanbul-sakz-gunleri-16-kasm.html
http://www.gaziantepsabah.com/yazi.php?id=285
http://foodinlife.com.tr/haber/11648
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/sevim-gokyildiz/514885.aspx
http://www.istanbulburda.com/-Istanbul-Sakiz-Gunleri--116184



İletişim, Katılım ve Ayrıntılı Bilgi İçin: 

Irmak Özyurt  | iozyurt@armadahotel.com.tr |Tel.: 0212 455 44 71
Sema Temizkan | sematemizkan@hotmail.com | Tel.: 0532 498 86 76