26 Şubat 2011

Akşam: "Rakımı yüksek fasıl gecesi"

Ünlü gazeteci ve hukukçular fasılda buluştu. Armada Otel'de her perşembe gelenekselleşecek olan fasıl gecesinin ilkinde, anayasa profesörleri ve ünlü gazeteciler, Dede Efendi besteleri eşliğinde rakı içip ülke gündemini konuştu


Nurbanu GÜNEY ELBİR- Sayit DURMAZ
 
Türkiye basınının önemli isimleri ile hukuk çevresi, önceki gece Armada Otel'de düzenlenen fasıl gecesinde buluştu. Armada Otel ve Kulüp Rakı tarafından organize edilen ve her perşembe geleneksel hale getirilecek olan gecenin başkahramanlarıysa Sadettin Kaynak, Hacı Arif, Dede Efendi besteleri oldu. Armada Fasıl Kulübü'nün seslendirdiği alaturka müzik eşliğinde sohbete katılanlar arasında Anayasa Profesörleri Ergun Özbudun ve Serap Yazıcı, Murat Belge, Hale Soygazi, Asaf Savaş Akat, Komet, Mehmet Barlas, Cengiz - Tuba Çandar, Yavuz Baydar, Gülten Kaya, Marta Kalyoncu, Melihat Gülses, Şerife - Oğuz Ercantürk gibi isimler vardı. Tavuk külbastı, kurkutlu levrek tava mayonezli yenilip rakı içilen gecede Türkiye'nin gündemine dair konular da konuşuldu.

İSTEYENE İÇKİ İSTEYENE MEŞRUBAT
Armada Fasıl Kulübü'nde müzik dinlenirken çatal, kaşık ve servis gürültüsü olmaması için mezeler çilingir tepsileriyle önceden sunuldu. Çilingir tepsilerde; zeytinyağlı yaprak sarma, çerkez tavuğu, beyaz peynir, patlıcan şakşuka, pancar turşusu, tarama, fasulye pilaki vardı. Limitsiz Kulüp Rakısı ve diğer yerli içkilerin dışında isteyenlere alkolsüz meşrubat servis edildi. Armada Otel Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Zoto, 'İnsanlar artık yüksek frekanslarda, yüksek miks müziklerini dinlemeye başladı. Biz gerçek fasılı bilenlerin, özgün faslı sevenlerin bir araya gelmesine dikkat ettik' diye konuştu.

Önemli olan zevk birliği
Son yıllarda yaşadığım en güzel buluşmaydı. Aynı zamanda ihmal ettiğimiz kendi kültürümüzün parçası olan müziğin şölenini yaşadım. Fikir birliğinden önce zevk birliği ağırlıklı bir ekiptik. Tabii ki ülke gündemiyle ilgili şeyler de konuşuldu.

Müzik ağırlıklı sohbet ettik
Gerçek bir fasıl gecesiydi. Mikrofon ve ses tesisatı yoktu. Kürdili hicazkar yaptılar. Sonra da solistler çıktı. Biz her zaman ne sohbet ediyorsak orada da onu ettik ama daha çok müzik ağırlıkta sohbet vardı.