28 Şubat 2011

Eski İstanbul Karnavalı Apokries, Bu Yıl da Armada'da Yaşıyor!


Osmanlı İstanbul’unda her yıl Ortodoks Rumlar tarafından kutlanan, Rio ve Venedik karnavallarının küçük ölçekli örneği “Apokries”, bu yıl da 4 Mart, Cuma gecesi Armada’da Türk ve Rum müzisyenlerden oluşan müzik grubu “Café Aman İstanbul” ile birlikte canlandırılacak...



Yılda bir kez düzenlenen bu çok özel gecede hep birlikte eğlenmeye ve yine bu özel gece için hazırladığımız özel Apokries menüsünü tatmaya ne dersiniz?

Özel Apokries Menüsü
Soğuk Mezeler:
Zeytinyağlı Sarma, Çerkez Tavuğu, Fasulye Pilaki, Tarama, Pancar, Beyaz Peynir, Haydari, Marine Kırmızı Biber, Rus Salatası, Pazı Salatası
Sıcak Mezeler: Pazılı Yaprak Dolma, Kalamar Tava, Filibe Köfte, Mücver, Peynirli ve Ispanaklı Muska Böreği
Tatlılar: Kabak Tatlısı ve Mevsim Meyveleri
İşkembe Çorbası - Limitsiz Yerli İçki

4 Mart 2011, Cuma | 20.00-24.00 | Fiyat: 95 TL – 1 Kişi

"Apokries" ve "Cafe Aman İstanbul" Hakkında
Katılan herkesin kılıktan kılığa girip, maskeler takarak eğlendiği “Apokries” karnavalı sırasında eskiden, Galata ve Pera sokaklarında bir resmigeçit yapılır, eğlence, “Tatavla”da yapılan muazzam bir panayırla devam eder, akşam da Tatavla'daki "Cafe Aman"larda (gazel okunan yer) toplanılırmış. Armada ilk kez geçen yıl Apokries'i Tatavla meyhanelerinin dekoru içinde ve “Café Aman İstanbul”un coşkulu müziğiyle canlandırmıştı. Apokries bu yıl da aynı grupla birlikte, 4 Mart 2011, Cuma gecesi yaşanacak.


"Café Aman Istanbul”, repertuvarını başta İstanbul, İzmir, Atina gibi liman şehirleri olmak üzere 19 yy Osmanlı döneminin "Café Aman” (gazel okunan yer) ve müzikli kafelerinde icra edilen rembetikolardan oluşturmakta. Vokalde Stelyo Berber, Pelin Suer, Kanun; Serkan Mesut Halili, Ud: Erdem Şentürk, Keman: Atalay Durmaz, Buzuki: Yorgo Kapsalis, Kontrbas: Neyzen Özsarı, Gitar: Vasilis Kladis ve Perküsyon: Kaan Şehirkahyasıoğlu’ndan oluşan grup, dönemin sahne kostümleriyle ve özgün danslarıyla da farklı bir görsel şölen sunacak.

Rezervasyon ve ayrıntılı bilgi için:
Armada Banket Ekibi, Tel: 0212 455 44 55, E-posta: infosatis@armadahotel.com.tr,
Irmak ÖZYURT Tel: 0212 455 44 71
Ümit Atasalihi Tel: 0 212 455 44 72
Armada Otel Web: http://www.armadahotel.com.tr/
“Café Aman Istanbul” grubu ile ilgili ayrıntılı bilgi için:
http://www.facebook.com/cafeamanistanbul