31 Mart 2012

Armada Teras'ta Mola


Bugünkü Akşam'dan:

"...Bahar günlerinde İstanbul'un keyfini çıkarmak isteyenlerin işini kolaylaştırabilecek, fikir verecek bir 'liste' yayınlandı bugünlerde. 'İstanbul'un 100 Görülecek, Yaşanacak Yeri' adlı kitap, dikkate değer gezme, yeme-içme ve dinlenme önerileri sunuyor. Rehber niteliği taşıyan bu kitaptan, bu güzel bahar günlerinin tadını çıkarabileceğiniz birkaç öneri...
Kitabı hazırlayan Bahar Kaleli, 'yaşanacak yerler' listesi için pek çok 'bir bilene' danıştığını söylüyor. Siz de 'Güzelmiş, buraya gitmeliyim' diyebileceğiniz, dinlenme, gezme, yeme-içme önerileri bulabilirsiniz. Bahar gelmişken bu listeyi atlamayın. Dikkatimizi çeken bazılarını burada göstermek istedik."


Haberin yazarı Eyüp Tatlıpınar'ın verdiği örnekler arasından birisi de bizim Armada Teras:

"ARMADA TERASTA MOLA 

Hizmete girdiği 1994'ten beri Ahırkapı'da farklı bir atmosfer yaratan Armada Otel, Osmanlı şehircilik anlayışında önemli yeri bulunan 'külliyenin' sivil bir örneği biçiminde görülüyor. Öncülük ettiği 'Eminönü Yürüyüş Yolları' ve 'Hıdrellez Şenlikleri'yle İstanbul'un yaşam kültürüne önemli katkıda bulunmuş. 
Topkapı Sarayı, Aya İrini, İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Ayasofya, Sultanahmet Meydanı, Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı gibi tarihi İstanbul'un önemli eserlerine yürüyüş mesafesinde. Önemli bir cazibesi manzaralı terasında vakit geçirmek... İstanbul turu için iyi bir final sayılabilir."