24 Nisan 2007

UNESCO Uluslararası Dans Günü 2007 Mesajı

Sasha Waltz


İnsan, yaşgünlerinde, düğünlerde, sokaklarda, oturma odalarında, sahnede, sahne arkasında danseder. Neşeyi ve üzüntüyü, törensel ve ortadaki bir deney olarak iletmek için.

Dans, evrensel bir dildir: barış dolu bir dünya için, eşitlik, hoşgörü ve merhamet için bir elçi! Dans bize duyarlılığı, bilinçliliği ve içinde yaşadığımız ana dikkat etmeyi öğretir.

Dans, bizim canlı olduğumuzun bir belirtisidir. Dans, dönüşümdür. Dans, ruhu yerli yerine koyar, dans bedene bir ruhsal boyut katar.

Dans, kendi bedenimizi hissetmemizi mümkün kılar, yükselmemizi, bir başka beden olmak için, onun da ötesine geçmemizi sağlar. Dans etmek, evrenin titreşimine etkin olarak katılmak demektir." (*)

Armada bu yıl, 29 Nisan Dünya Dans Günü'nü bir gün önce, 28 Nisan Cumartesi akşamı SalsaTürk'ün, Türkiye Latin Dans Şampiyonu İsmet Müftüoğlu'nun da desteğiyle düzenlediği "Latin Parti" ile kutluyor... O gece emektar Ahırkapı pisti, yine nice salsa, bachata, cha cha, merenge, jive, rumba, tango, hip-hop'lara evsahipliği edecek!
Dans eksilmesin hayatınızdan!
(*) Kaynak: http://iti.unesco.org
Sasha Waltz, 1963 doğumlu, Alman dansçı ve koreograf.
Mesajın 3 dilden ve özel tasarımı ile yayınlandığı adres:
http://www.iti-worldwide.org/docs/public/07iddbrochure.pdf