04 Mayıs 2013

Armada Teras'ın Dünkü Konukları: Skal İstanbul Kulübü!


SKAL İstanbul Kulübü üyelerinin geleneksel Mayıs ayı yemekli toplantısı dün Armada Teras'ta yapıldı....

Kasım Zoto'nun evsahipliğindeki yemekte Skal İstanbul Kulübü Başkanı Patrice Lepkovski, 28 Nisan Dünya Skal Günü'nün ardından, Anneler Günü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve bu yıl Ortodoks Kilisesi tarafından 5 Mayıs'ta kutlanacak olan Paskalya Yortusu'nu tebrik ederek sözlerine başladı. Başkan Lepkovski ayrıca Mayıs ayı içinde 80'ler 90'lar partisi düzenleneceğini de duyurdu.


(Fotoğraflar; Turizmde Bu Sabah tarafından çekilmiştir!)

"Skalite" isim hakkı çalışmalarının da sonuçlandığını ve markanın Skal İstanbul Kulübü adına tescil edildiği bilgisini veren Lepkovski, "Bundan sonra geçmiş ve gelecek Skalite aktivitelerinin ve oylamalarının yürütüleceği www.skalite.com.tr alan adını 5 yıl süreyle kullanacağız" dedi.

Turizm eski Bakanı, TURAD Başkanı Bahattin Yücel, Marmaray kazıları sırasında İstanbul tarihinin günümüzden 8 bin 700 yıl öncesine dayandığının kanıtlandığına dikkat çekti. Yücel,

"Likos nehrinin ki biz ona Bayrampaşa nehri diyoruz, Marmara Denizi'ne karıştığı yerde büyük bir deprem ve tsunami etkisiyle günümüzde önemli sayılabilecek neolotik çağın başlangıcından hiç bozulmadan kalabilmiş kandiller, ahşap savunma aletleri, kürekler ve 8 tane de mezar çıktı. Olağanüstü bir durumla karşı karşıya kaldık. Ben bunun İstanbul'da petrol bulunmasından daha önemli olduğunu düşünüyorum. Burada birşeyler yapılması gerektiği fikrini ortaya attım ve Samatya'da yenilikler yapmaya başladık. Yeniliklerle işletmelerin satışları yüzde 600 arttı" dedi.

Skal International Dünya eski Başkanı Hülya Aslantaş'ın doğum gününe denk gelen Mayıs ayı öğle yemeği, bu ay içinde doğan üyelerin doğum günü pastasının kesimi ve Boyut Yayın Grubu tarafından yayımlanan "Samatya" kitabının konuklara hediye edilmesiyle sona erdi.

Ayrıntılı haber ve diğer fotoğraflar için bkz. Turizmde Bu Sabah