27 Haziran 2005

Irak Dünya Mahkemesi Vicdan Jürisi Kararını Bugün Armada'da Açıklıyor

“Irak Dünya Mahkemesi İstanbul” Oturumu Açık Radyo’dan (94.9) Canlı Yayınlandı...
27 Haziran Pazartesi günü (bugün) Irak Dünya Mahkemesi Vicdan Jürisi, nihai kararını Armada’da açıkladı.
Basın açıklaması Açık Radyo’dan canlı olarak iletildi. Mahkeme oturumlarının ses kayıtları 28 Haziran Salı gününden itibaren hafta içi hergün Açık Gazete programı ve sonrasında bölümler halinde yayınlanacak...
Irak Dünya Mahkemesi Nihai Oturumu İstanbul http://www.istanbul.worldtribunal.org/ (tr), http://www.worldtribunal.org/ (eng)
http://www.acikradyo.com/

16 Haziran 2005

Bu Sabah Ayasofya Bahçesinde Çocuklarla Birlikte Şendik!


Kasım ZOTO, Eminönü Sivil Girişimi'nin Yürüyüş Yolları Projesini anlatırken...
Haberin ayrıntıları şurada: Eminönü Platformu Web-kütüğü

Kentler Çocuklarındır.

İSTANBUL’DA BULUŞAN “KENTLER ÇOCUKLARINDIR” PROJESİNİN “KÜLTÜR ELÇİSİ” 105 ÇOCUK BUGÜN EMİNÖNÜ SİVİL GİRİŞİMİ’NİN “YÜRÜYÜŞ YOLLARI”NDA...


ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma) Vakfı’nın, UNESCO’yla işbirliği içinde yürüttüğü “Kentler Çocuklarındır” projesi kapsamında 105 “Kültür Elçisi” çocuk bu hafta başında İstanbul’da buluştu. Önceki gün, Kabataş Lisesi’nde birbirlerine bir sunum yaparak bölgelerini tanıtan çocuklar, bugün tarihi yarımadayı gezecekler. Öğrenciler, bu sabah (16 Haziran Perşembe, 8.30’den 9.30’a kadar) kahvaltılarını, Eminönü Sivil Girişimi’nin konuğu olarak Ayasofya Müzesi’nin bahçesinde yapacak Bu sırada Eminönü Sivil Girişimi üyeleri, çocuklara “Tarihi Yarımada Eminönü Yürüyüş Yolları Projesi”ni anlatıp, Murat ve Can Belge’nin yürüyerek görülmesini önerdiği yerlerin kısa öyküsünü ve bu önerilere göre belirlenen yolların haritasını da içeren broşürden armağan edilecek. Çocuklar kısa bir Sultanahmet turundan sonra Topkapı Sarayına gidecekler.

ÇEKÜL’ün “7 Bölge 7 Kent” projesinin alt programlarından biri olarak hayata geçirilen “Kentler Çocuklarındır” projesi çerçevesinde Akseki, Birgi, Mudanya, Midyat, Kastamonu, Kemaliye ve Talas kentlerinden gelen 105 çocuk, yörelerindeki üniversitelerin de katkılarıyla; “Kültür Elçisi” başlıklı özel bir eğitim programından geçirildi. Çocukların yaşadıkları çevreyle olan bağlarını kuvvetlendirerek, kentlilik bilinci oluşturmayı hedefleyen, kültür mirasını korumak için önce onu “bilme”, “benimseme” ve “sevme”yi öğreten çalışma; kentin kültürel mirasını tanıtarak çocuklarda kültürel kimlik duygusunu geliştirmeyi de amaçlıyor.

“Kentler Çocuklarındır” projesi kapsamında 13-17 Haziran tarihleri arasında yapılan “İstanbul Buluşması” ile 7 ayrı kentten, değişik yerel kültürlerden gelen 105 öğrencinin bir araya getirilmesi, kentlilik ve kültürel miras bilinci konusunda öğrenilenlerin ve yapılan etkinliklerin paylaşılması, çocukların bir anda tüm Anadolu kültürü hakkında fikir sahibi olmasına da yardımcı oluyor. İstanbullu “Kültür Karıncaları”nın da konuk olduğu Kabataş Lisesi’ndeki tanıtım programından sonra ortaklaşa bir de “İstanbul Bildirgesi” yazan çocukların verdiği mesajlar içinde, “Milli Eğitim Bakanı’ndan ‘Kentler Çocuklarındır’ projesi ve kültürel eğitim programının tüm ilköğretim okullarında ders olarak okutulması isteği” de bulunuyor.
İSTANBUL BİLDİRGESİ