06 Kasım 2013

Hyperion Ensemble ve Dünya Tango Şampiyonları ile Unutulmaz Bir Tango Gecesi

Günümüzün tango orkestraları arasında en geniş repertuvara sahip gruplardan biri olan Hyperion Ensemble Türkiye’nin her yıl düzenlenen uluslararası tango festivali İstanbul Tango Ritual kapsamında özel bir gösteride müzik ve dans severlerle buluşacak.

Hyperion Ensemble konserinde Buenos Aires Dünya Tango Şampiyonası’nda birincilikler almış Arjantinli dansçılar da özel şovlarıyla sahne alarak izleyicilere unutulmaz bir tango gecesi yaşatacaklar.

Asıl ilgi alanlarını Astor Piazzolla repertuvarı ve klasik tango olarak tanımlayan Hyperion Ensemble, kuruldukları 1992 yılından bu yana geleneksel ve çağdaş tango müziğinde en geniş repertuvara sahip gruplardan biri haline geldi.

Orkestra üyelerini Arjantinli solist Ruben Peloni, bandoneonistler Josè Luis Betancor, Dario Polonara ve Christian Gerber’in oluşturduğu Hyperion Ensemble 20 yılı aşkın süredir dünyanın en önemli sahnelerinde 750’den fazla performansa imza attı. Topluluk, Avrupa müzik altyapısı ve Arjantinli müzisyenlerin katkısıyla iyi bir sentez oluşturmuş, Luis Stazo, Juan Josè Mosalini, Daniel Binelli, Alfredo Marcucci gibi dünyaca ünlü müzisyenlerle unutulmaz performanslar ve kayıtlar gerçekleştirmiştir.

Orkestra Avrupa'da düzenli olarak, Paris, Brüksel, Londra, Barselona, Stokholm, Atina, Torino, Roma, Floransa, Cenova ve Mantova gibi şehirlerin ünlü Tango festivallerinde yer almaktadır.

Claudio Hoffmann ve Daniel Binelli ile "Tango Metropolis", Leo Calvelli ve Eugenia ile "Conceptango", Leonardo Cuello ile "TangObsesion", Esteban Moreno ve Claudia Codega’nın Union Tanguera’sı ile "Tangovivo", Roberto Herrera ile “Tango Nuevo” gibi projeler dolayısıyla Avrupa’nın en ünlü sahnelerinde yer almış olan Hyperion Ensemble, Cristina Vilallonga, Aureliano Marin, Silvia Lallana (vokal), Franco Luciani (harmonika), Luis Bacalov (besteci ve piyanist), Cesar Angeleri (gitar) gibi solistlerle çalışmaktadır.

Hyperion Ensemble 6 Kasım’da Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek konserinde ünlü bestecilerin değişik dönem yorumlarından oluşan geniş bir repertuvar ile izleyicilere eşsiz bir gece yaşatacak.

Konserde ayrıca, Dünya Tango Şampiyonası Tango Mundial'de şampiyonlukları bulunan dünyaca ünlü dansçılar Inés Muzzopappa - Dante Sanchez, Facundo de la Cruz - Paola Sanz ve John Erban - Clarissa Sanchez Hyperion Ensemble’ın canlı müziği eşliğinde gerçekleştirecekleri dans performanslarıyla nefes kesecekler.

Tarih: 6 Kasım 2013 / Saat: 20.00
Mekan: Mustafa Kemal Kültür Merkezi Attila İlhan Salonu
Bilet Fiyatları: 45 TL (4. Kategori), 67 TL (3. Kategori), 89 TL (2. Kategori), 112 TL (1. Kategori)
Bilet Satış: biletix.com

Facebook: https://www.facebook.com/IstanbulTangoRitual
Instagram: istanbultangoritual

Bilgi için :
Tango Türk
Serdar Sungar - 0532 664 88 36
www.istangoritual.org

İstanbul Tango Ritual Hakkında:
2006 yılından bu yana TangoTürk (www.tangoturk.com) tarafından her yıl İstanbul'da düzenlenen uluslararası tango festivalidir. Tüm dünyadaki Arjantin tango severleri İstanbul’da buluşturmayı hedefleyen bu organizasyon, 7 senedir bir çok ünlü Arjantin Tango dans ve müzik sanatçısını yerli ve yabancı tango sever ile buluşturmuştur. Festivaldeki tango atölye çalışmaları Armada Otel’de düzenlenirken, katılımcıların dans ettiği ve davetli sanatçı ve orkestraların performanslarını sundukları tango geceleri; Darphane, Tophane, SUADA, Yapı Endüstri Merkezi, Tarihi Liman Lokantası, Armada Otel gibi mekanlarda gerçekleştirilmiştir. Festival web sayfasına www.istangoritual.org adresinden ulaşılabilir.