03 Mayıs 2012

6 Mayıs’ta Armada Otel’de "Kepçe Kepçe BODRUM"

Tarih: 06 Mayıs 2012 
Yer: Armada Otel, Ahırkapı Sokak, No:24. Tel: 02124554455
Saat: Panel - 11.30-13.00
Tadım: 13.00-17.00 Armada Teras, Bodrum yemekleri ve Ege lezzetleri.


Günümüzde, bölgeden bölgeye, hatta beldeden beldeye farklı özellikler göstererek oluşmuş zengin yemek kültürümüz, gittikçe daha çok önem kazanıyor…

Bu konunun çok önemli bir boyutu da var. O da yeniden hayat bulduğunu sandığımız geleneksel yemeklerimizin gerçekten özgün olup olmadığı ve nasıl pişirildikleri ve hangi sofralarda yer aldıkları. Bu sorulara doğru yanıtlar bulmak da o kadar da kolay olmuyor… “Lezzetname Yolcuları”, bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. Bunlardan biri de “Kepçe Kepçe Bodrum” projesi!

6 Mayıs 2012 Pazar Günü, İstanbul, Armada Otel’de, Bodrum’lu hanımların aylardan beri süregelen uygulamalı çalışmalar sonucu, eğitimini alarak yeniden hayata geçirdiği “Bodrum’un yerel yemek kültürü”nü hep birlikte yaşayacağız. Saat 11.30’da başlayacak “Panel”de, doğup büyüdüğü ve gönül verdiği Ege yöresinin engin bilgisini; sadece Ege yöresinden ibaret olmayan yemek kültürümüzün inceliklerini, hikayelerini, bu bağlamda araştıran ve birçok da kitapları olan Gökçen Adar’dan dinleyeceğiz. Ayrıca, Bodrum Belediyesi, Bodrum Kaymakamlığı Halk Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü’nden; Filiz Uygun, Zeliha Çetinkaya ve eğitmen Semra Çalkaya’dan, bu konuda yaşadıklarını dinleyeceğiz (*).

Panelden sonra (13.00-17.00 saatleri arasında) Bodrum’lu hanımların aylardır uğraşarak yaptıkları Bodrum’un yerel yemeklerini, Armada Teras’da Panoramik İstanbul manzarası eşliğinde tadacağız.

Ege’nin ve ülkemizin biricik Bodrum’undan İstanbul’a rüzgarların eseceği bu anlamlı güne katılımınız, bizi mutlu edecektir.

LEZZETNAME YOLCULARI - BODRUM BELEDİYESİ - BODRUM KAYMAKAMLIĞI - BODRUM HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ - AH GÜZEL İSTANBUL DERNEĞİ - ARMADA OTEL

(*) Atina’da yaşayan, İstanbul - Kapadokya lezzetleri konusunda kitapları yayınlanmış olan Sula Bozis de katılımcılar arasında olacak.

İletişim: Sema Temizkan: 0532 498 86 76 sematemizkan@hotmail.com