30 Aralık 2004

Yannis ve Görkem Saoulis ile Armada'da Ege Akşamları...

Albümleri yok satan, sahneye çıktıkları her konserde dinleyicilerin gönlünü fetheden Selanikli Yannis Saoulis ile Ankaralı eşi Görkem, İstanbullu'larla artık her Çarşamba akşamı Armada'da buluşuyor.
14 yaşından beri buzuki çalan Yannis, Selanik Devlet Konservatuvarı'nda müzik teorisi ve obua eğitimi aldıktan sonra üniversite eğitimini Hollanda'da felsefe ve siyasal bilimler üzerine yapmış ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde çeşitli konserlerde müzisyen olarak yer almış. 1995'te kurduğu Yannis Saoulis & Ensemble grubu ile rebetiko, Yunan ve Batı Anadolu halk müziklerini seslendirerek çok olumlu eleştiriler almış. 2001 yılında karşılaşan İTÜ Türk Müziği Konservatuvarı (Kanun) mezunu Görkem Ökten ile Yannis, yaşamlarını ve müzik projelerini birleştirmişler. Şimdi 2 çocukları ile birlikte İstanbul'da yaşıyor, Açık Radyo'da Cumartesi günleri Rebetiko Ege'nin Köprüsü başlıklı bir program yapıyor ve ortak projelerine devam ediyorlar.
Armada konserleri yemekli olup, menü sağlıklı ve lezzetli otlar, ahtapot, fava, tarama gibi soğuk mezelerle başlayacak ağırlıklı olarak Ege mutfağından örneklerle devam edecek. Bu haftalarda uygulanan menü şöyle:
MENÜ
9 ÇEŞİT SERPME MEZE
Zeytinyağlı Dolma, Çerkez Tavuğu, Beyaz Peynir, Mecbure, Fava, Tarama,
Atom Pilaki, Horta ,Kırmızı Biber Marine
4 ÇEŞİT ARA SICAKKalamar Tava, Ada Usulü Ahtapot Izgara, Patlıcanlı Börek, Terbiyeli Etli Yaprak Sarma
ANA YEMEKKurkut’lu BALIK FİLETO
Mayonezli Patates Salatası...
Veya
Fırında;
Tarhun Otlu PİLİÇ
YEŞİLLİKLER Salatası
Pekmezli KEŞKÜL
Limitsiz Yerli İçki
55.000.000TL (Kdv dahil-Kişi Başı)
&
Sadece Konser Dinlemek İsteyenlere;
Limitsiz Yerli İçki ve Meyve Tabağı
35.000.000TL (Kdv dahil-Kişi Başı)
Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için:Armada Satış Ekibi 0212- 638 13 70 - 78
Zerrin Kelebek - zkelebek@armadahotel.com.tr
Yasin Ocakoğlu - yocakoglu@armadahotel.com.tr
Nihan Murat - nmurat@armadahotel.com.tr

ÖZGEÇMİŞLER

Yannis Saoulis:
Yannis Saoulis 1 Mayıs 1962'de Yunanistan'ın Selanik şehrinde doğdu. 14 yaşında ilk buzukisini alarak, bu enstrümanı çalmayı kendi kendine öğrendi. 18 yaşına geldiğinde profesyonel olarak buzuki çalıp şarkı söylüyordu.
1981-1986 yılları arasında Selanik Devlet Konservatuarında müzik teorisi ve obua eğitimi aldı. Aynı zamanda müzisyen ve şarkıcı olarak çalışmaktaydı.
1986 yılında Utrecht Üniversitesinde Felsefe ve Amsterdam Üniversitesinde Siyasal Bilimler Fakültesinde okumak üzere Hollanda'ya göç etti.
1991'de özel şan dersleri aldı. Yurtdışında kaldığı sürece, Hollanda, Belçika, Lüksemburg ve Almanya'da konserlerde ve çeşitli sosyal etkinliklerde müzisyen olarak yer aldı.
1992 yılında IAN Productions adındaki şirketini kurdu ve kendi stüdyosunda çalışmaya başladı.
1995'te Yannis Saoulis & Ensemble grubunu kurdu. Bu grupla, rebetiko, Yunan folk müziği, Anadolu müzikleri seslendirerek, Hollanda, Belçika, Fransa ve İngiltere medyasindan çok iyi eleştiriler aldı.
1997 yılında, Yannis Saoulis Selanik'e geri döndü. Buradaki çalışmaları, kendi stüdyosunda kayıtlar yapmak ve Sony DADC'nin Yunanistan, Kıbrıs ve Türkiye'de temsilciliğini üstlenmek oldu. Aynı zamanda Anatoliki Pili (Doğu Kapısı) adında, Doğu Akdeniz kültürlerine ait geleneksel müziklere odaklanan yeni bir marka oluşturdu. Türk ve Yunan müzisyenlerle verdikleri çeşitli konserler İstanbul, Selanik ve Atina'da gerçekleştirildi.
2001 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'nın sahneye koyduğu Shakespeare oyunu Troilus ve Kressida için yaptığı müzik iki ödül kazandı. ( En iyi tiyatro oyunu müziği a) Afife Jale ve b) Selim Naşit Özcan). Aynı yıl (2001) Levent Kırca'nın filmi Son un film müziklerini de hazırladı.

İTÜ Konservatuvarı mezunu Görkem Ökten (kanuni) ile evlenen Saoulis, İstanbul’da yaşıyor. Müzik yaşamlarını birlikte sürdürüyorlar.
Diskografi
• “Souvenirs from Greece”. Enstrümental düzenleme Nikos Ignatiadis.
• “Giannis view of Greek music”. Çağdaş Yunan Şarkıları
• “In Bethlehem Stad”. Tial Katedralinde kaydedilen buzuki ve org enstrumental düzenlemeleri
• “San Magemeno”. Rebetiko, Anadolu müzikleri ve kendi bestelerinden oluşan bir albüm
• “Anatoliki Pili”. Yannis Saoulis ve başka müzisyenlerin besteleri üzerine enstrümental ve vokal doğaçlamalar.
• “Ta Paralimnitika”. Kyriakou Pelagia ve Mesogios Ensemble - Geleneksel Kıbrıs şarkıları. Yapımcı: Yannis Saoulis.
• “Ta Paralimnitika II”. Kyriakou Pelagia ve Mesogios Ensemble - Geleneksel Kıbrıs şarkıları. Yapımcı: Yannis Saoulıs.
• “Kayıkçı”. Fim Müziği
• “KARŞIYAKA’DAN GÜLDESTE”. Ege Denizinin iki yakasından şiirler.
• “Son” Film Müziği
Yeni çalışmalar
• Exodos. Anadolu'ya ithafen kendi besteleri, • Ta Paralimnitika III. Kyriakou Pelagia ve Mesogios Ensemble - Geleneksel Kıbrıs şarkıları. Düzenleme ve Prodüksiyon: Yannis Saoulis, • Ta Lyrika. Mikis Theodorakis düzenleme ve besteleri, • Zivania. Kadın ya da erkek koro tarafından seslendirilecek olan folki rebetiko ve Anadolu şarkıları. • Kırmızı Persembe. Christos Siopachas’ın filmi, • Orfeus. Zlatina Russova ile multimedia proje.
GÖRKEM ÖKTEN SAOULIS “Kanun-Vokal”
· 1977 Ankara Kızılcahamam’da doğdu.
· 1988’de ITU Türk Müziği Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitimi Bölümüne Kanun talebesi olarak girdi.1998’de eğitimini bitirdi.
· Unıversite yıllarında Devlet Tiyatrosunda Abdulcambaz isimli müzikalde iki yıl müzik produktörlüğünü Erol SAYAN’ın yaptığı Bir Demet Yasemen isimli müzikalde yeraldı.
· Öğrencilik döneminden itibaren bir çok grupla yurtiçinde ve yurtdışında konserler verdi.
· Melih Kibarla çeşitli projelerde çalışmaya başladı.
· Aynı dönemlerde önce mezun olduğu okulda iki yıl daha sonra Haliç Üniversitesinde iki yıl repetitörlük yaptı.
· 2001’de Yannis Saoulis’le tanıştı.Beraber bir çok proje yaptılar ve konserler verdiler.
· Bunlardan bazıları;
· CRR’de
· 2003 yılıda Karadeniz Flarmoni Orkestrasıyla, İstanbul Festivalinde Agia Irini, İzmit, İzmir, Kıbrıs ve Selanikte solist olarak konserler verdi.
· Levet KIRCA’nın “SON “ filmi
· Radyo Programcılığı ‘Rebetiko Ege’nin Köprüsü’ Açık Radyo’da.
· Troilos ile Kresseda

Rebetiko Nedir?
Rebetiko, bu yüzyılın ilk yarısında Ege’den doğan bir müzik türüdür.

Küçük yerleşimdekilerin ve 1920'lerde Anadolu'dan gelen göçmenlerin ortak müzikal gelenekleri Bizans müziğine dayanıyordu. Bunların birleşimiyle de buyuk şehirlerde Rebetiko oluştu. 1930'larda göçmenler tarafından kullanılan santur, ud ve diğer enstrümanlar yerine, buzuki rebetikonun ana enstrümanı haline geldi. 1930 - 1950 yılları arasında, Rebetiko icin kotü bir dönemdi. Bunun sebebi; toplumun alt kesimindeki muzikle ilgili insanların uyuşturucu ve diğer yasadısı eylemlerle ilgili oldukları kanısıydı. Ancak Rebetiko, sokaktaki adamın anladığı ve sevdiği müzikti.

1940'ların sonunda entellektuel kesim, bu stili tekrar keşfetti. Örneğin; Theodorakis Rebetikodan esinlendi. Buzukinin artan popularitesinin temel sebebi de buydu. Şimdi Rebetiko bir daha, yeniden kesfedilmekte. Yuzyılın ilk yıllarına ait geleneksel kayıtlardan oluşan, muhteşem koleksiyonlar satışa sunuluyor ve yeni genc gruplar, tarihi miraslarından olan Rebetiko üzerinde çalışıyorlar.
Kaynak: http://www.acikradyo.com.tr/ Yayın/Program ve Programcılar
Ayrıca Bkz: http://www.easterngate.net/
Harika bir Rembetiko sitesi: http://www.rebetiko.org/

13 Aralık 2004

Sultanahmetli Nakl-i Bend Turgut Salgar'dan Düş Katmanları Sergisi 22 Aralık'ta Armada'da Açılıyor

Armada, Sultanahmet'te doğmuş, tarihi yarımadanın masalını görsel tekniklerle anlattığı için kendisini Nakl-i bend olarak tanımlayan tanınmış fotoğraf sanatçısı Turgut Salgar'ın foto-dijital kompozisyonlarından oluşan Düş Katmanları sergisine 22 Aralık'tan 10 Ocak 2005'e kadar evsahipliği yapıyor...



Düş Katmanları sergisi, 22 Aralık 2004, Çarşamba günü saat 19.00'da Havuzlu Kahve'de yapılacak bir kokteyl ile İstanbullu ve dünyalı konukların görüşüne açılacak...



Sultanahmetli Nakl-i bend*: Turgut Salgar
Düş Katmanları Sergisi
*Nakl-i bend yani Nakilbent bir Sultanahmet sokağı. Yani masalcının sokağı. Azizim Sultanahmed’e bir güzelleme sunulmak istenmiş katmanlar halinde. Fotoğrafla başlanmış eyleme, eski-yeni fotoğraflar dijitalize edilerek günün teknolojisine uygun ortam hazırlanmış. Arkeolojinin açılıp kapanan bölümünde, “Antika Hayvanlar Alemi”nde figürinlerle içli dışlı olunmuş. Surnamenin sayfalarında eski ahali ile tanışılmış, mozaiklerden de zaman boyutu alınmış. Ve hissedilmiş zaman hep vardır, uçmaz, kaçmaz. Zaman katmanları olarak orada, eski duvarda durmaktadır. Biraz kazımak, düşlemek, görselleştirmek, güzellemek gerekir. Sultanahmet’in düşsel zaman katmalarını, bir Sultanahmet mekanında, Ahırkapı’daki eski levent evlerinden oluşan Armada’da aralıyoruz.
Turgut Salgar

Doğma ve seçmece Sultanahmetli. Işığa, kültürel katmanlar ve seviyelere çok hassas.
Düşünce ve duygularını “pedimento”larla ifade etmeyi seçiyor. Kırk yılın fotografçısı ve seyahat yazarı olarak subjektif görüşlerini değişik ortamlarda, çoğunlukla fotodijital kompozisyonlarda anlatıyor.
Yeni kitabı “Prens Komet Prensipleri ve Gayr-i Resmi Fotonotlar, Kısım I ve II” sınırlı sayıda (31 nüsha) basılıp ilgi ile karşılandı. Fotografik romanı “Zzala” ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. İki kedi, Alman kurdu “Paşa” ve tatlı eski eşi Lale ile yaşıyor.

Resimlerin büyük halleri için üzerine tıklayınız...
Sergi Açılışından...

Ayrıntılı bilgi için:
Turgut Salgar
tsalgar@hotmail.com
Tel/Faks: 212 - 231 43 59



Armada'yı ziyaret eden bir Fransız öğrenci grubu.
Hobileri oryantal dans. Ortama uyup, kostümlerini giydiler, hem Düş Katmanları
sergisinin açılışına, hem de Yannis ve Görkem Saoulis'in programına renk kattılar...

28 Ekim 2004

Armada’da “81. Cumhuriyet” Balosu

Armada, özellikle Cumhuriyet'in ilk yıllarında kentlerde coşku ile yaşanan baloları, bugünkü İstanbul yaşamına taşımayı bu yıl da sürdürüyor...

Bu yıl Cumhuriyet’in 81. yıldönümünün kutlanacağı 29 Ekim Cuma akşamı verilecek balo, 20.00 - 20.30 saatleri arasında Havuzlu Kahve'deki “Hoşgeldiniz” kokteyli ile başlayacak. Daha sonra Ahırkapı Lokantası'nda geleneksel menü sunulacak. Tango ve diğer danslarla sürecek “81. Cumhuriyet Balosu” 24.00’te sona erecek...

Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için:
Armada Satış Ekibi (0212- 638 13 70 - 78
Zerrin Kelebek - zkelebek@armadahotel.com.tr
Yasin Ocakoğlu – yocakoglu@armadahotel.com.tr
Nihan Murat – nmurat@armadahotel.com.tr

29 Eylül 2004

Armada Teras't Masalımsı Bir Mehtap Gecesi

İstanbul'da Eylül mehtabı bir başkadır. Mehtap da Armada Teras'ta daha da büyüleyici olur...

Bu Eylül yaklaşırken, dolunay gecesini Armada dostları ile paylaşmak istedik.
Ana yemekte klasik seçimler yerine de geleneksel Türk yemeği "Kurufasulye ve pilav - turşu" sunmayı düşündük.

Dostlarımız bizi yalnız bırakmayıp, bu güzel akşamı coşkuyla paylaştılar...
Fakat gecenin en güzel yanlarından biri hatta başta geleni Ali Poyrazoğlu'nun tek kişilik "Kabare" gösterisi idi. Poyrazoğlu geleneği devraldığı "Meddah"lıkla harmanladığı oyununu gene Teras'ta kurulan sahne dekoru içinde keyifle sergiledi...



Ali Poyrazoğlu'nun tek kişilik tiyatro oyunu "Kabare" şimdiye kadar Teras'ta hiç yapılmamış bir gösteri olma özelliğini de taşıyor!

27 Eylül 2004

Ramazan 1425 ve Armada'da İftar

1425 inci Ramazan ayında, tarihi yarımada manzaralı Armada Sera ve bir eski İstanbul mekanı Ahırkapı Lokantasında sunulacak iftar yemeklerine canlı ud musikisi de renk katacak... Ramazan Hoş Geldi mesajı içeren stilize edilmiş bir mahya Ahırkapı Sokağı'nı bu Ramazan'da da aydınlatacak...



(Resimlerin yüksek çözünürlüklü halleri için, sağ tuş ile tıklayıp "hedefi farklı kaydet/save target as" seçeneğine basınız.)
Armada Ramazan 1425 İftar Menüsü:
  • İftariyelikler - Hurma, kepekli pide, zeytin çeşitleri, tereyağı (veya zeytinyağı), bal, Armada mutfağına özgü reçeller, sucuk, pastırma, beyaz, kaşar ve tulum peyniri, domates, salatalık...
  • Günün Çorbası ve Günün Zeytinyağlı Sebzesi
  • Ispanaklı Su Böreği
  • Ana Yemek
    • İç pilavlı kuzu tandır veya
    • Piliçli İslim Kebap
  • Güllaç veya Vişneli Ekmek Kadayıfı Dondurma ile..
  • İftar süresince sınırsız çay ve Ahırkapı Şerbeti ve Meşrubat...



(Resimlerin yüksek çözünürlüklü halleri için, sağ tuş ile tıklayıp "hedefi farklı kaydet/save target as" seçeneğine basınız.)
Güncel Ramazan programımız için lütfen sitemizi ziyaret ediniz

14 Eylül 2004

Armada Tango Mevsimini “Tango Passion” İle Açıyor...

Tango Passion; tutkulu tango ya da tango tutkusu... 1994'ten beri ünü dünyaya yayılan Arjantin tango grubu Tango Passionun başdansçıları Omer Ocampo ve Monica Romero çifti ile yine 1994'ten beri, pek çok İstanbullu'ya tangoyu sevdiren Ümit İris ve Seval Uğur Mutlu ikilisi, 19 Eylül Pazar akşamı, Ahırkapı Lokantası pistinde gösteri yapacaklar...


Armada'da bu yıl 10 yaşına basan Tango, yeni mevsime Tango Passion grubunun başdansçıları Ocampo - Romero çiftinin nefes kesici bir gösterisi ile giriyor. Nice önemli dansçılara ve dans etkinliklerine tanıklık etmiş Armada'nın emektar mozaik pisti, 19 Eylül 2004, Pazar akşamı Omer Ocampo ve Monica Romero'yu bekliyor. Türkiye'de birden çok kez çeşitli dans çalıştaylarında bulunmuş ikili, Buenos Aires (Arjantin)'de yaşıyor ve birlikte kurdukları Los Ocampo ile başlı başına birer ekol oluşturuyorlar.

Armada'daki Tango Passion akşamına Tangolu Pazar Akşamlarının müdavimleri ile Ümit İris ve Seval Uğur Mutlu ikilisi de katılacak ve danslarıyla Türk tangocularının da bu dili hiç fena konuşmadığını gösterecekler...
http://www.losocampo.com.ar/


Rezervasyon için:
Armada Satış Ekibi 0212- 638 13 70 - 78
Zerrin Kelebek - zkelebek@armadahotel.com.tr
Yasin Ocakoğlu - yocakoglu@armadahotel.com.tr
Nihan Murat - nmurat@armadahotel.com.tr

22 Haziran 2004

Bİr İstanbul Klasiği; “Teras” 10 Yaşında...

1994 yılının bir Temmuz akşamı Armada'nın açılış törenine evsahipliği yaparak hayata katılan Armada Teras, 10. yıl şerefine baştan aşağı yenilendi, 2004 yazına hazırlandı...

İstanbul'un tarihi yarımadasında, Barbaros Hayrettin Paşa'nın leventleri için yaptırdığı ahşap evlerin yerinde kurulan Armada Otelin, İstanbul kültürü doğru korunsaydı, bugüne ne kalırdı? sorusuna bulduğu cevapları Armada üzerinden kent yaşamına katmaya başlamasının üzerinden 10 yıl geçti... Armada, 10 yıl boyunca yazın Terası, kışın Sera ve Ahırkapı Lokantası, Havuzlu Kahvesi, toplantı salonları, Tango'lu pazarları, sivil Cumhuriyet Baloları, Hıdrellez şenlikleri ile dikkat çekerken, sivil toplum odaklı koruma etkinlikleri ile Ahırkapı ve Sultanahmet'e itibarının iadesi ve tarihi yarımadanın değerinin yeniden gündeme gelmesi için çalışmalarını aynı heyecanla sürdürüyor...

Bir yaz klâsiği olarak İstanbullu'lara ve gezginlere tarihi yarımadayı en geniş biçimde yaşatan Teras da yaz gelmekte gecikirken, baştan aşağı yenilendi. Terracota zemin kaplaması, Otağı, oturma grupları ve giderek normallerin dışına çıkmaya başlayan mevsim sürprizlerine karşı her an devreye girebilecek beyaz şemsiyeler bu bağlamda yapılan yenilikler arasında...

Not: Buğrahan Şirvancı tarafından çekimi yenilenen Armada Teras'tan genel ve detay yüksek çözünürlükte dijital görüntüler için lütfen aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız: http://www.armadahotel.com.tr/pg/gallery.asp?action=showGallery&galleryID=4&subgalleryID=0

05 Haziran 2004

Dünya Çevre Günü'nde Ahırkapi Sokak...

Armada, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü Ahırkapı Sokak üzerine kurduğu bu yeni çöp toplama kutuları ile selamlar...

Tasarım: Gürel Yontan

06 Mayıs 2004

Hıdrellez 2004'ten Görüntüler...


5 Mayıs 2004...

Semaver Kumpanya'nın ve mahallemizin sakinleri...


Lüleburgazlı Küçük Hasan, Davul üstadı Tamer Kum ve ekibi...


Binlerce İstanbullu, dün akşam Ahırkapı sokaklarında bir kere daha coştu...

Şapkalara çiçekler takılmış, sokağa çıkmadan son bir poz!

Makedon Koçani Orkestrası...

Ali Poyrazoğlu ve Kasım Zoto Garaj'da Konserin açılışını yapıyorlar...

Garaj Konserinden...

Emektar nahıl yine dileklerle doldu...

Yağmur bekleniyordu, ama...

Hıdrellez 2004'ün ateşleri yine yakıldı...

Kimler de atlamamış üzerinden!

Nahıl binlerce dilekle yüklenmiş... Su kenarına götürülüyor...
(Diğer resimler ve hareketli görüntüler için Armada Satış Ekibi ile temasa geçebilirsiniz!)