13 Aralık 2004

Sultanahmetli Nakl-i Bend Turgut Salgar'dan Düş Katmanları Sergisi 22 Aralık'ta Armada'da Açılıyor

Armada, Sultanahmet'te doğmuş, tarihi yarımadanın masalını görsel tekniklerle anlattığı için kendisini Nakl-i bend olarak tanımlayan tanınmış fotoğraf sanatçısı Turgut Salgar'ın foto-dijital kompozisyonlarından oluşan Düş Katmanları sergisine 22 Aralık'tan 10 Ocak 2005'e kadar evsahipliği yapıyor...



Düş Katmanları sergisi, 22 Aralık 2004, Çarşamba günü saat 19.00'da Havuzlu Kahve'de yapılacak bir kokteyl ile İstanbullu ve dünyalı konukların görüşüne açılacak...



Sultanahmetli Nakl-i bend*: Turgut Salgar
Düş Katmanları Sergisi
*Nakl-i bend yani Nakilbent bir Sultanahmet sokağı. Yani masalcının sokağı. Azizim Sultanahmed’e bir güzelleme sunulmak istenmiş katmanlar halinde. Fotoğrafla başlanmış eyleme, eski-yeni fotoğraflar dijitalize edilerek günün teknolojisine uygun ortam hazırlanmış. Arkeolojinin açılıp kapanan bölümünde, “Antika Hayvanlar Alemi”nde figürinlerle içli dışlı olunmuş. Surnamenin sayfalarında eski ahali ile tanışılmış, mozaiklerden de zaman boyutu alınmış. Ve hissedilmiş zaman hep vardır, uçmaz, kaçmaz. Zaman katmanları olarak orada, eski duvarda durmaktadır. Biraz kazımak, düşlemek, görselleştirmek, güzellemek gerekir. Sultanahmet’in düşsel zaman katmalarını, bir Sultanahmet mekanında, Ahırkapı’daki eski levent evlerinden oluşan Armada’da aralıyoruz.
Turgut Salgar

Doğma ve seçmece Sultanahmetli. Işığa, kültürel katmanlar ve seviyelere çok hassas.
Düşünce ve duygularını “pedimento”larla ifade etmeyi seçiyor. Kırk yılın fotografçısı ve seyahat yazarı olarak subjektif görüşlerini değişik ortamlarda, çoğunlukla fotodijital kompozisyonlarda anlatıyor.
Yeni kitabı “Prens Komet Prensipleri ve Gayr-i Resmi Fotonotlar, Kısım I ve II” sınırlı sayıda (31 nüsha) basılıp ilgi ile karşılandı. Fotografik romanı “Zzala” ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. İki kedi, Alman kurdu “Paşa” ve tatlı eski eşi Lale ile yaşıyor.

Resimlerin büyük halleri için üzerine tıklayınız...
Sergi Açılışından...

Ayrıntılı bilgi için:
Turgut Salgar
tsalgar@hotmail.com
Tel/Faks: 212 - 231 43 59



Armada'yı ziyaret eden bir Fransız öğrenci grubu.
Hobileri oryantal dans. Ortama uyup, kostümlerini giydiler, hem Düş Katmanları
sergisinin açılışına, hem de Yannis ve Görkem Saoulis'in programına renk kattılar...