28 Ekim 1996

Bu Cumhuriyet Balosunda K. Atatürk İmzasını Yakalara Taşıyoruz!


1933’te Ankara Palas’ta yapılan Onuncu Yıl Cumhuriyet Balosu’nu geçen yıl canlandıran Armada Otel, bu yıl 29 Ekim’de de, “Yetmişüçüncü Yıl - Cumhuriyet Balosu 1996” başlığıyla bir balo düzenledi. Balo, saat 20.00’de dönemin gözde içeceği “bôl” ikram edilecek bir kokteyl ile başlıyor. 20.00-21.00 saatleri arasında, Yapı Kredi Kültür Merkezi koleksiyonundan derlenen Atatürk fotoğrafları sergisi ve Amerikan CBS TV Dünya Meşhurları dizisi için The Twentieth Century tarafından yapılmış “Mucizeler Yaratan Türk: Atatürk” filminden sahneler gösteriliyor. 

21.00 - 24.00 arasında, Ümit İris ve Seval Uğur ikilisinin tango ve valsleri eşliğinde sürecek balonun menüsünde; geleneksel mezelere ve Atatürk’ün sevdiği yemeklerden derlenen menüye eşlik edecek rakı; 30’lu yıllardaki “Aliyül’alâ Hususi Rakı ”etiketleri ile sunuluyor. Otelin yakın çevresi ve girişi, Türk Bayraklarının yanısıra, “fener alayı” esprisinde defne ve ampullerle süsleniyor.

Baloya geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da, erkekler smokin veya koyu renk elbise, kadınlar da 20’li, 30’lu yılların giysi ve aksesuarları ile geliyor. 

Armada Otel, bu yıl -bir de sürpriz Cumhuriyet Bayramı armağanı olarak- gümüş rozetlere dönüştürdüğü “K.Atatürk” imzasını, konuklarının yakalarına taşıyor.
“K.Atatürk” imzası, 2 x 0.7 cm’lik bir dikdörtgen çerçeve içinde 925 karat gümüşe döktürüldü. Dizayn ve üretim URART tarafından gerçekleştirildi.