08 Eylül 2011

İstanbul Bach Günleri Bu Gece Başlıyor...

İstanbul Bach günleri başlıyor (8-23 Eylül 2011)!

Armada'da konaklayan ve ilk provalarını otelde yapan European Union Baroque Orkestrası ile açılışı yapılacak etkinliğin ilk konseri bu gece St. Antuan Kilisesi'nde olacak.

Bach İstanbul’da!

9. İstanbul Bach Günleri, 8 Eylül tarihinde European Union Baroque Orchestra’nın Beyoğlu’nun en görkemli yapılarından biri olan St. Antuan kilisesinde vereceği konserle başlıyor. Dünyaca ünlü klavsenci Lars Ulrik Mortensen’in yönetimindeki European Union Baroque Orchestra’nın 9 Eylül’de, Santa Maria Kilisesinde vereceği ikinci konserin ardından, dünyaca ünlü  çello virtüözlerinden biri olan Jiri Barta, ilk defa katılacağı festivalde, 17 ve 18 Eylül tarihlerinde vereceği resitallerde bütün çello suitlerini çalacak.

The Daily Telegraph gazetesinin performansını “Klavsen gizlendiği yerden çıkıyor… Muhteşem!” sözleriyle anlattığı, genç yaşına rağmen kariyerine birçok başarı sığdırmış olan Mahan Esfahani, 21 Eylül akşamı St. Antuan kilisesinde Bach’ın Goldberg varyasyonlarını yorumlayacak. 16 Eylül'de Garajistanbul’da dünyanın önde gelen perküsyoncularından Pete Lockett ve Türkiye'nin yurtdışında isim yapmış besteci ve müzisyeni Erdem Helvacıoğlu konserde yeni albümlerindeki eserleri yorumlayacaklar.

Bilgisayar ortamında işlenmiş perküsyon tınıları ve canlı elektronikler ile bezenecek konserde Lockett özel perküsyon setini çalarken, Helvacıoğlu Barok dönemi müzik aletlerinden "viola da gamba" nın kendisi için Los Angeles'de tasarlanmış modern versiyonunu çalacak.

Festivalin kapanışı ise ustaların ustası olarak tanımlanan, Bach müziğinin en büyük ismi Gustav Leonhardt’ın 23 Eylül’de St. Antuan kilisesinde gerçekleştireceği görkemli konserle yapılacak.

Konser I – 8 Eylül 2011
Johann Sebastian Bach Brandenburg Konçerto No 3 in G, BWV1048 (1685-1750) [Allegro moderato] – Allegro
Carl Philipp Emanuel Bach Sinfonia in B Flat, Wq182/2(1714-1788) Allegro di molto – Poco adagio – Presto
Johann Bernhard Bach Ouverture in g minor for solo violin and orchestra (1676-1749) Ouverture – Air – Rondeau – Loure – Fantasie – Passepied

Ara

Johann Sebastian Bach Chaconne in a minor for harpsichord (1685-1750) [transcribed by Lars Ulrik Mortensen from Partita in D minor BWV 1004 for violin]
Georg Friedrich Handel Concerto Grosso in F Op 6 No 2, HWV 320(1685-1759) Andante larghetto – Allegro – Largo – Allegro ma non troppo
Scroll upScroll down
Biletler: Biletix'te!