31 Ekim 2002

“Ramazan 1423” de Sağlık ve Lezzet Bir Arada

Armada, 1423. Ramazan ayının menüsünde “sağlıklı iftar”a ağırlık verdi. Bu yıl, tarihi yarımadada atılacak iftar toplarına da, Ahırkapı Romanları Armada’da çalacakları geleneksel ramazan davulu ile renk katacak...

Armada, her yıl olduğu gibi, bu yıl da iftar menüsünde “lezzet ve sağlık”ı bir arada tutmaya özen gösterdi. Beslenme Uzmanı Prof.Dr. Bike Kocaoğlu’nun danışmanlığında hazırlanan “Ramazan 1423” menüsünde, zeytinyağı, sebze, fındık ve yararlı tahıllara ağırlık verildi.

Armada “Ramazan 1423” İftar Menüsü:

“İftariyelikler”- Hurma, kepekli pide, zeytin çeşitleri, (tereyağı yerine) zeytinyağı, bal, reçel, sucuk, pastırma, peynir, domates, salatalık...
“Günün Çorbası” – Tahıl ve sebze bazlı, tekli doymamış yağ asitlerinden zengin zeytinyağı kullanılarak hazırlanmış, “hafif” ve lezzetli bir çorba...
“Günün Zeytinyağlı Sebzesi”
“Sebzeli Su Böreği”
“Ana Yemek”- “Girit Usulü Sebzeli Tavuk” veya “Kuzulu Çayır Kebabı” (Her iki yemeğin de ortak özelliği sebze ve otlarla lezzetlendirilmiş ve hazmı kolay oluşunda) yanlarında Mevsim Salatası ve “Fındıklı Pilav”...
“Fındıklı Tel Kadayıf” veya “Fındıklı Kabak Tatlısı”
Semaverde sınırsız çay- Ahırkapı Şerbeti ve Meşrubat...


Güncel Ramazan programımız için lütfen sitemizi ziyaret ediniz