08 Nisan 2014

Armada Gezi Teknesi ile Dolunayda Haliç Turu

Bahara girdiğimiz bu günlerde kışın sıkıcı ortamından sıkılan İstanbulseverler, Nisan mehtabını İstanbul denizlerine yakışan Armada Gezi Teknesi ile denizde karşılıyor! 15 Nisan gecesi çıkılacak “Dolunayda Haliç Turu”, tarihi İstanbul uzmanı yazar Ahmet Faik Özbilge’nin rehberliğinde yapılacak...





Gerek tasarımı, gerek iç dekoru ile en güç beğenenleri bile hoşnut eden el yapımı Armada Gezi Teknesi, Nisan ayının 15’ine denk gelen dolunay gecesi İstanbul tarihine meraklı, denizi ve tekne gezilerini seven herkesi farklı bir etkinliğe davet ediyor: “Dolunayda Haliç”! Saat 20.00’de Armada Sultanahmet Otel’in önündeki Ahırkapı İskelesi’nden hareket edecek teknede yazar, sosyolog ve deneyimli rehber Ahmet Faik Özbilge de olacak. Özbilge katılımcılara tarihi yarımada ile Haliç hakkında bilgi verirken bazı ilginç hikayeler ve efsaneler de anlatacak. “Dolunayda Haliç” turu saat 22.00’de Ahırkapı İskelesi’nde son bulacak. Dolunayın tadını tam anlamıyla çıkarmak için tur programında Armada mutfağında hazırlanmış soğuk ve sıcak kanapeler, meyve, kuruyemiş ve her çeşit içecekten oluşan bir Kokteyl de yer alıyor.

Tur güzergâhı ise şöyle belirlendi: Ahırkapı, Unkapanı, Cibali, Fener, Balat, Ayvansaray, Eyüp. Kağıthane civarında geriye dönüş. Sütlüce, Hasköy, Kasımpasa, Galata, Eminönü, Ahırkapı. Güzergâh üzerindeki önemli yapı ve yerler: Galata Köprüsü, Rüstempasa Camii, Beyazıt Kulesi, Süleymaniye, Cibali, Eski Sigara Fabrikası, Yavuz Sultan Selim Camii, Fener, Patrikhane, Kırmızı Mektep, Demir Kilise, Balat, Sinagoglar, Ayvansaray, Surlar, Feshane, Eyüp, Piyer Loti Kahvesi, Eski Mezbaha, Rahmi Koç Müzesi, Tersane, Arap Camii, Galata Kulesi, Topkapı Sarayı, Ayasofya.

Not: Tur fiyatı KDV dahil 95.- TL/kişi. Çocuk indirimi yok. Özel araçları ile gelenler, Armada Garaj’ın kapalı otopark hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabilecek.