16 Haziran 2012

Bugün "Armada-Gurmebüs"ün "Ahırkapı'da Yaz Buluşması" Var!



Tarih: 16 Haziran 2012, Cumartesi
Yer: Ahırkapı, Armada Otel ve civar sokaklar...
Saat:   12.00 -16.00

İstanbul’un bir gastronomi şehri olduğuna dikkat çekmeyi ve çok bilinmeyen lezzet duraklarını gün ışığına çıkarmayı amaçlayan “Armada - Gurmebüs” projesi ilk dönem turlarını tamamladıktan sonra yeni semt keşifleri öncesi tüm yolcuları ve takipçileri ile bir araya gelmeyi planlıyordu. 2012 yazının karşılandığı şu günlerde bu buluşmayı bir şölene de dönüştürmeyi de amaçlayan “Armada-Gurmebüs” ekibi, bu nedenle şimdiye kadar projeye katılan herkesi Ahırkapı’da Armada Otel ve kardeş kuruluşları ev sahipliğinde düzenlenen “AHIRKAPI'DA YAZ BULUŞMASI”na davet ediyor...

Önceleri bir tarafta Armada Otel’in restore ettirerek şeker pembe-uçuk mavi renkleriyle yeniden şehre sunduğu, İstanbul’un yaşayan en eski Mercedes Benz otobüsü ve İstanbul tarzı yaşam kültürünü korumayla geçen 20 yıla yakın deneyim, bir tarafta da kendilerine “Sonradan Gurmeler” derken, amatörce sürdürdükleri lezzet keşiflerini, bir otobüs ile lezzetli gurme turuna çevirmeye karar vermiş cıvıl cıvıl genç insanlar vardı... Sonradan Gurmeler” ile Armada Otel bir araya geldi ve “Armada - Gurmebüs” projesi doğdu; İstanbul’un lezzet turları herkesin katılımına açıldı!

“Armada-Gurmebüs” ekibi, 2012 Şubat’ından Haziran ayı başına kadar tam 7 tur düzenledi. Her biri katılımcılarını her açıdan mutlu eden bu turların rotaları; Fatih, Sirkeci, Kadıköy, Balat, Sultanahmet, Samatya ve Kurtuluş idi. Ekip, turlara çıkılmadan önce yaptığı ön çalışmalarla gidilen her semtte, ev sahipliği yapacak kişi ve kurumlarla görüşerek hangi lezzetlerin hangi sıra ve saatte, nerelerde tadılacağını belirliyor, gerekiyorsa masa ayırtıyor, ayakta tadım yapılacaksa nasıl bir düzende olacağına karar veriyordu. Bu sayede tura katılanlar hiç vakit kaybetmeden ve mideleri rahatsız olmadan İstanbul’un lezzetlerinin tadına varabiliyordu. Tur sırasında gidilecek yerlerin, tadılacak lezzetlerin tarihi ve kültürel özellikleri hakkında kimlerin bilgi vereceğini saptanması da bu ön çalışmaların önemli bir parçasıydı... “Armada- Gurmebüs” turlarının kalkış noktası Taksim - AKM önü olup, her tur, turun özelliklerine uyarlanmış kaptan pilot anonslarıyla eğlenceli bir ortamda başlıyor, günün programı ile ilgili olarak hazırlanan bir broşür ve yaka kartlarının dağıtımından sonra katılanların birbiriyle tanışmasıyla devam ediyor ve genellikle Armada Otel’de yapılan bir değerlendirme toplantısından sonra sona eriyordu... Her tur, kalkış anından başlayarak başta Twitter olmak üzere sosyal ağlarda anlık haber ve görüntülerle belgeleniyor, katılımcıları tarafından kendi tarihi yazılıyordu.

“Armada-Gurmebüs”ün sevimli otobüsü, sadece 28 kişi alabildiği için turlara katılamayanlar, katılabilenlerden her zaman daha çoktu. Şimdi ekip, bu son derece amatör başlayıp talebi birden artan projenin, özelliklerini yitirmeden daha çok kişiyi nasıl mutlu edebileceği üzerine düşünüyor. Öte yandan, şimdiye kadar Armada-Gurmebüs yolcularına kapılarını açan bütün kurumların sahiplerini, turlara katılan, bu projeye sosyal ağlarda, bloglarda ve geleneksel basın yayın organlarında yer verip destekleyen herkesi hem onlara teşekkür etmek hem de yeni semtler ve yeni lezzetler belirlemeden önce görüşlerini almak amacıyla “Ahırkapı’da Yaz Buluşması”na davet ediyor...


Bağlantılar: 1) Ahırkapı’da Yaz Buluşması Programı
2) İlk 7 tur; Rotalar
3) Proje FaceBook sayfası: https://www.facebook.com/armadagurmebus Twitter hesabı: https://twitter.com/#!/Gurmebus
4) Basında Armada-Gurmebüs: http://www.armadagurmebus.com/category/basindan/
İletişim: Nilay Tütüncü: 0 530 644 30 10 - Nedim Mazlıyah:  0 212 455 44 80



07 Haziran 2012

ISTANBUL'DA KAYBOLAN MADONNA AHIRKAPI ISKELESİ'NDEYDİ BUGÜN...

Heeeey Madonna!
Hayranları ve geleneksel ya da "ahir-zaman" basını gün sayıyordu!
Herkes O'nun Istanbul'da "kaybolduğunu" söylerken, biz bugün O'nu komşumuz Tayfun (Köseoğlu)'nun objektifiyle AHIRKAPI İSKELESİ'nden İstanbul'a ayak bastığı anda görüntüledik ve bunu tüm çevremizle paylaşmak "boynumuzun borcudur" diye düşündük... Bunu yaymak size kalmış bir şey, teşekkürler ise Tayfun'a! Bizden de bu kadar olsun!

ARMADA OTEL EKIBI

6 Haziran 2012... Madonna Ahırkapı İskelesi'nden İstanbul'a ilk adımını atarken...