04 Kasım 2006

Armada'da "Hıdrellez Fotoğrafları" Sergisi

İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği Fotograf Çalışma Grubu’nun düzenlediği “Hıdrellez” konulu fotoğraf sergisi Armada’da 18 Kasım 2006, saat 15.30’da açılıyor. Abdulla Sert, Akın Uysal, Alper Baysal, Bahar Yağcıoğlu, Belkıs Örs, Cem Sarvan, Dianna Sert, Engin Ertan, Jale Beşkonaklı, Nurdoğan Arkış, Neslihan Doğru, Selçuk Kayan ve Vedat Konyalı’nın objektifiyle Ahırkapı’daki Hıdrellez şenliklerinden çeşitli kesitler içeren Sergi, 16 Aralık 2006 tarihine kadar açık kalacak.





“...Biz kendi dünyalarımızdan, aklımızda dileklerimiz, elimizde fotoğraf makinalarımızla kalkıp, Ahırkapı’ya geldiğimizde klarnet sesleri havaya yayılmaya henüz başlamıştı. Günbatımı renkleri, fıstık yeşilleri, limon sarıları, turuncular, pembeler, maviler, renkler, renkler...Sokakta kurulmuş yiyecek tezgahlarında kokoreç, döner, nohutlu pilav, köfte, balık-ekmek, midye dolması, midyeli-pilav, nohutlu pilav, börek, baklava, dondurma, kuruyemiş, limonata, şerbet, sütlaç... Gülen, konuşan, durağan, hüzünlü, neşeli, ışıltılı yüzler... Derken, minicik maharetli ellerin ritmi; kolalı yakalı beyaz gömlekleri, siyah yelek pantolon takımları, fötr şapkaları, büyümüş de küçülmüş edasıyla heyecanlı yüzleri ve işte Ahırkapı Minikler Roman Orkestrası. Muhteşem bir müzik!...”


“GÖZLEDİK YAZI, BEKLEDİK HIDIRELLEZİ” başlığıyla “barakadraj.com” web sitesinde yayında olan ve 6 Mayıs 2004 tarihinde Nilhan Coşkun tarafından yazılan Hıdrellez izlenimleri bu satırlarla başlıyor. Coşkun’un anlattığı gibi “ellerinde fotoğraf makinalarıyla gelenlerin” çekimlerinden oluşan 60 x 60 boyutunda 33 fotoğraflık bir seçki, şimdi Armada’nın “Havuzlu Kahve”sinde Hıdrellezi özleyenlerle buluşacak.
ODTÜ Mezunu ya da yolları bir şekilde ODTÜ’den geçmiş fotografseverler, İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği çatısı altında çalışmalarını sürdürüyorlar. 2000 Yılında kurulan ve bugün 126 üyesiyle faaliyetlerini sürdüren grubun bir de internet sitesi var. ODTÜ, 50 yıl önce TBMM’nin bahçesindeki barakalarda eğitime başladığından ODTÜ’lüler içib baraka, unutulmaz bir kavram olmuş. Bu nedenle Fotograf Çalışma Grubu üyeleri sitelerine www.barakadraj.com. adresini vermişler. Sitede üyelerin portfolyoları görülebiliyor. Site, bugüne kadar tamamlanan projelerin yanısıra fotoğraf konusunda eğitici ve sistematik bilgi de içeriyor. Grubun çalışmaları arasında fotoğrafçılarla söyleşiler, dia gösterileri, temel fotografçılık kursları, çeşitli fotograf gezileri ve projeler bulunuyor. Bu çalışmalardan elde edilen gelirler Derneğin “Burs Havuzu”na, oradan da ODTÜ öğrencilerine aktarılıyor...

Not: Resimlerin yüksek çözünürlüklü halleri üzerlerine tıklamanız halinde yeni bir pencerede açılacaktır.





Ayrıntılı bilgi içi için:
1) İSTANBUL ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ
ESENTEPE GAZETECİLER SİTESİ, HABERLER SK. NO:9 ŞİŞLİ-İSTANBUL, TEL: (0212) 274 68 60 pbx, FAX: (0212) 274 67 87, e-posta: dernek@odtu-mezun-ist.org.tr
2) ARMADA OTEL Satış Ekibi
E-posta: infosatis@armadahotel.com.tr