28 Nisan 2006

Ahırkapı'da Hıdrellez 2006

BİR MANİNİZ YOKSA CUMA AKŞAMI BİZİM SOKAKLARA BEKLİYORUZ! DEDİK ve GELDİNİZ! SAĞOLUN

İstanbullu'ların çok sevdiği baharı karşılama amaçlı geleneksel bir sokak etkinliği olan Ahırkapı'da Hıdrellez şenliği bu yıl 7 yaşına bastı.

Bu yılın programında yer alan sanatçıların alfabetik listesi şöyle idi: Ahırkapı Büyük Roman Orkestrası, Ahırkapı Küçük Roman Orkestrası, Ahırkapı'lı Pire Mehmet Ve Roman Orkestrası, Buzuki Orhan Osman Ve Balkan Topluluğu, Göksenin İleri - İstanbul Şarkıları Grubu, Görkem Ve Yannis Saulis, Koçani Orkestar, Lüleburgazlı Küçük Hasan Ve Tamer Kum, Makedon Folk Orkestrası, Semaver Kumpanya ve DJ Shantel.

Hıdrelleze geçen yıl bir web sitesi yapıldı ve etkinliğe katılamayanlar çevrimiçi dileklerini bu siteye yolladılar. Aynı uygulama bu yıl da tekrarlandı.

Eminönü Belediyesi, Eminönü Sivil Toplum Girişimi, İBB Turizm Atölyesi, Kültür A.Ş., İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği'nin değerli destekleriyle bu yıl yedincisini yaşayacağımız şenlikte yine dileklerimizi Nahıllara astık, gecenin sonunda ateşlerin üstünden atladık...


AYRINTILAR BURADA: http://www.hidrellez.org